Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső

Ahogy közeleg az influenzaszezon, még fontosabb, hogy az immunrendszerünk a lehető legjobban működjön.

Immunrendszerünk elképesztő és rendkívül összetett munkát végez minden nap, hogy megvédje a szervezetünket a kórokozóktól és legyőzze azokat a mikrobákat, melyek betegségeket, kellemetlen tüneteket okoznak.

Természetesen az immunrendszer erősítése egy kicsit pontatlan megnevezés, hiszen nem egy különálló, mérhető teljesítményű dologról van szó, hanem egy érzékeny és kifinomult rendszerről, melynek működését még mindig nem ismerjük tökéletesen. Ugyanakkor az már tudományosan bizonyított, hogy néhány tényező negatívan, mások viszont pozitívan befolyásolják az immunrendszert. Mi mindent tehetünk tehát, hogy ellenállóbb és egészségesebb legyen a szervezetünk?

  • Étrendünk legyen változatos és kiegyensúlyozott, részesítsük előnyben a zöldségeket és gyümölcsöket, csökkentsük a cukorban és zsírban gazdag fogások és többszörösen feldolgozott élelmiszerek mennyiségét!

  • Az immunrendszer megfelelő működéséhez szükséges vitaminok, ásványi anyagok közül kiemelkedik a C- és D-vitamin, a cink, illetve a probiotikumok. Ezeket akár étrend-kiegészítő formájában is érdemes szedni.

  • Mozogjunk rendszeresen - amíg az idő engedi, addig a szabadban!

  • Szokjunk le a dohányzásról, és az alkoholfogyasztásban is legyünk visszafogottabbak! Válasszunk minőségi italokat, például vörösbort, és abból is legfeljebb egy pohárkával igyunk naponta.

  • Pihenjünk eleget! Ez részben azt jelenti, hogy igyekezzünk naponta legalább 7-8 órát aludni, és megfelelő, egészséges alvási szokásokat kialakítani, részben azonban azt, hogy szánjunk elegendő időt a lelki és szellemi feltöltődésre is.

  • Csökkentsük a stresszt az életünkben, vagy legalábbis találjunk olyan módszereket, melyek segítenek megküzdeni ezzel!

Fotó: Stocksnap

facebook-share Megosztás