Alma gógyszertárak

Gyógyszertárkereső

A Biosynex otthoni gyorstesztet a járvány korábbi szakaszaiban a COVID-19 diagnózisának megerősítésére és a tünetmentesen lezajló, ún. „csendes fertőzések” igazolására használták. Van azonban egy másik, egyre fontosabbá váló felhasználási módja is: a segítségével ellenőrizhetjük az oltás utáni antitestes védettségünket.

Jelenleg is zajlik hazánkban a lakosság COVID-19 vírus elleni oltása. Több, különböző technológiát alkalmazó, hatékony vakcina van forgalomban, melyeknek célja, hogy a beoltottak számára immunitást biztosítsanak a megfertőződéssel szemben, ezzel pedig visszaszorítsák a járvány terjedését. Az oltóanyagok szerepe abban áll, hogy segítségükkel a szervezet megfertőződés nélkül is képes kialakítani saját immunválaszát a vírussal szemben. A vakcinázással tehát megakadályozhatjuk a betegség kialakulását, csökkenthetjük a súlyos szövődmények kockázatát.

 

A beoltást követően joggal merülhet fel az igény egy olyan széleskörben, egyszerűen hozzáférhető módszerre, amellyel gyorsan, akár házi körülmények között, saját magunk is ellenőrizhetjük, hogy kialakult-e a védettségünk az oltás után. Erre a problémára is kényelmes megoldást nyújthat az otthoni gyorsteszt!

 

Az antitestek szerepe

A Biosynex tesztje kiemelkedően nagy pontosságú, ugyanakkor lakossági felhasználásra szánt, ennélfogva önállóan is teljesen biztonságosan használható termék, amely az önellenőrzés során megbízható támpontot ad a szervezetünkben termelődő koronavírus elleni antitestekkel kapcsolatban.

Az oltással a szervezetünkbe jutó antigént felismerve immunrendszerünk ugyanis megkezdi azoknak a specifikus antitesteknek a termelését, amelyekkel felvesszük a harcot a vírus ellen. A Biosynex gyorsteszt a két legfontosabb antitest-típus, a gyors immunválaszt biztosító IgM és a hosszútávú védettséget biztosító IgG kimutatására egyaránt alkalmas, utóbbi pedig az oltás következtében kialakuló antitestes védettségben kulcsszerepet játszik.

Mikor teszteljünk oltás után?

A fenti kérdés egy jelenleg is intenzíven kutatott terület, a szakértők pillanatnyilag azt ajánlják, hogy amennyiben többdózisú vakcinát kapunk, úgy az utolsó adag megkapását követően várjunk három hetet a teljes védettség kialakulásáig. Ekkora már a Biosynex teszt igen nagy biztonsággal ad megbízható eredményt, hiszen ha a C betűvel jelzett kontrollterületen kívül a tesztkazettán egy második csík is megjelenik, biztosak lehetünk abban, hogy az oltásnak köszönhetően megfelelő antitestes védettséget szereztünk a koronavírus-fertőzéssel szemben.

Biosynex koronavírus gyorsteszt
Gyógyászati segédeszköz.
Forgalmazza: Izinta Kereskedelmi Kft.; 1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 29-33.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
facebook-share Megosztás